Fakt budur ki, dispenserlər bakteriyaların çoxalması üçün əlverişli bir mühitdir.
Onların içindəki suyun özü istehsalçının verdiyi su olmaya bilər.
Laboratoriya nəticələrini üzərindəki etiketlərdəki nəticələrlə müqayisə edərək
suyun kimyəvi və mikrobioloji təhlükəsizliyi, həmçinin keyfiyyəti yoxlanılıb.
Demək olar bütün markalarda, etiketdə qeyd olunan müəyyən kimyəvi elementlərin
(kalium, kalsium, maqnezium, natrium və s.) artıqlığı və ya çatışmazlığı nəticələri ortaya çıxmışdır.
Mütəxəssislərin rəyi:
“Dispenserdən su içmək daxili elementlərin tərkibinə görə heç də həmişə təmiz su içmək deyil. Bundan əlavə, lazımi qaydada təkrar istifadə edilən qabların necə zərərsizləşdirilməsi məsələsi kəskin sual olaraq qalır. Fakt budur ki, dispenserdə 20 litrə qədər su var və bu, kifayət qədər böyük həcmdir. Üzərinə quraşdırılmış kran kifayət qədər yuyulmaya bilər ki, bu da suda neqativ mikroorqanizmlərin toplanmasına səbəb ola bilər”.
Aydındır ki, bu, insan orqanizminə, xüsusən də mədə-bağırsaq traktının işinə mənfi təsir göstərir.
Dispenserdən gələn suyun çox vaxt qaynamadan içilməsinin də rolu var.
Parametrlərdən asılı olaraq, su 70-dən 90 ° C-ə qədər qızdırılır və bir çox
bakteriya bu temperaturda asanlıqla yaşaya bilər
Dispenser üçün üçün ən yaxşı əvəzedici - suyun dərin təmizlənmədən keçdiyi müasir,
texnoloji cəhətdən inkişaf etmiş filtrasiya sistemləridir.
“AZFİLTER”-in sizlərə təqdim etdiyi filterlər, zərərli maddələri (məsələn, bisfenol A)
istifadə etmədən,yalnız təhlükəsiz materiallardan istifadə edərək, içməli suyunuzun əlavə olaraq təhlükəli
kimyəvi birləşmələrlə təmasda olmasının qarşısını alır. Çoxmərhələli təmizləmə - mexaniki və həll olunmuş
çirkləri, o cümlədən ağır metalları, duzları, neft məhsulları, bakteriya və virusları etibarlı şəkildə
təmizləyir və istehlakçıya yalnız ehtiyac duyduqları - təmiz və dadlı suyu içmək qalır.